Consell de Col·legis d'Enginyers Tècnics Industrials de Catalunya.

Notícies:

La indústria no pot esperar.
Data: 13/04/2016

Fotografia noticia El Periodico de Catalunya

Les organitzacions socials impulsores del Pacte +Indústria , del que forma part el CCETIC, han presentat públicament al Paranimf de la Universitat de Barcelona el manifest: La indústria no pot esperar.
El president del Pacte, Joan Trullén, va reclamar als grups polítics assistents un gran pacte nacional per la indústria i un full de ruta capaç de situar les activitats industrials en el centre de l'estratègia pactada per a un nou model de creixement econòmic sostenible. + Indústria vol impulsar aquest gran acord al Parlament perquè la indústria ens permet pensar en un model de creixement amb un repartiment igualitari de la renda , pel fet que genera llocs de treball més estables i en general més qualificats que altres sectors d'activitat. Això implica salaris més elevats i també més capacitat de consum beneficiant a altres sectors.
El manifest, que el va exposar el president del Consell de Col·legis d’Enginyers Tècnics Industrials de Catalunya, Narcís Bartina , te com a objectiu que els grups polítics del nou Parlament de Catalunya subscriguin la proposta del Pacte Més Indústria. Així com un ACORD NACIONAL PER A LA INDÚSTRIA, que fixi full de ruta amb un conjunt de mesures legislatives i de tot odre que situï la urgència de reindustrialitzar el país. A aquest acte reivindicatiu van ser convidats els representants de totes les formacions polítiques al Parlament. A excepció de la CUP, que no va assistir, els representants de Ciutadans, PSC, Catalunya Sí que es Pot, PP i Junts pel Sí van recollir el guant i es van comprometre a traslladar al Parlament les propostes del Pacte per a la Indústria a Catalunya.
El Pacte per a la Indústria a Catalunya, també anomenat + Indústria, és format pels sindicats CCOO de Catalunya i UGT de Catalunya, les organitzacions empresarials Foment del Treball Nacional i Pimec, les universitats de Barcelona, Autònoma de Barcelona i Politècnica de Catalunya, i els col·legis professionals d’Economistes, Enginyers Industrials i el Consell de Col·legis d’Enginyers Tècnics Industrials de Catalunya.

Enllaços relacionats

Noticia El Periodico de CatalunyaNoticia El Periodico de Catalunya

Noticia El Punt avuiNoticia El Punt avui

pàgina anteriortornar al llistat de notícies

El Consell de Col·legis d’Enginyers Tècnics Industrials de Catalunya està integrat pels membres següents:
  • Col·legi d'Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona
  • Col·legi d'Enginyers Tècnics Industrials de Girona
  • Col·legi d'Enginyers Tècnics Industrials de Lleida
  • Enginyers Tècnics Industrials de Manresa i Catalunya Central
  • Col·legi d'Enginyers Tècnics Industrials de Tarragona
  • Col·legi d'Enginyers Tècnics Industrials de Vilanova i la Geltrú