Consell de Col·legis d'Enginyers Tècnics Industrials de Catalunya.

Notícies:

Un nou pas a la correspondència del títol d'Enginyer Tècnic Industrial al títol de Grau

El passat 22 de novembre de 2014 es va publicar, en el Butlletí Oficial de l’Estat, el Reial Decret 967/2014, de 21 de novembre, que té dos objectius principals: la homologació de títols estrangers d’educació superior al seu equivalent a l'Estat espanyol i establir un procediment per determinar les correspondències de les titulacions universitàries anteriors al Pla de Bolonia, entre altres, les d’Enginyer Tècnic, als nivells del Marc Espanyol de Qualificacions per a l’Educació Superior (MECES).

Per tant, aquest Reial Decret encara no estableix les correspondències de, per exemple, del títol d’enginyer tècnic industrial als graus d’enginyer que compleixin l’Ordre CIN 351/2009, sinó que estableix el procediment per arribar-hi.

La correspondència entre el títol d’enginyer tècnic industrial i el respectiu grau serà aplicable quan el Consell de Ministres emeti una resolució que posi fi al procediment previst al Reial Decret 967/2014.

Les resolucions de correspondència dels títols causaran efectes acadèmics i professionals, que resoldran determinats problemes d’accés a la funció pública i l’oportunitat de treballar a l’estranger.

ENGINYERS BCN veu important aquest primer pas realitzat pel Ministeri d’Educació, tot i que sempre hem defensat que la correspondència entre el títol d’enginyer tècnic industrial i el títol de grau havia d’ésser automàtica i que les correspondències no havien de quedar-se només en el MECES sinó que també s’hauria de fer les correspondències amb el marc europeu de qualificacions (EQF).

pàgina anteriortornar al llistat de notícies

El Consell de Col·legis d’Enginyers Tècnics Industrials de Catalunya està integrat pels membres següents:
  • Col·legi d'Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona
  • Col·legi d'Enginyers Tècnics Industrials de Girona
  • Col·legi d'Enginyers Tècnics Industrials de Lleida
  • Enginyers Tècnics Industrials de Manresa i Catalunya Central
  • Col·legi d'Enginyers Tècnics Industrials de Tarragona
  • Col·legi d'Enginyers Tècnics Industrials de Vilanova i la Geltrú