Consell de Col·legis d'Enginyers Tècnics Industrials de Catalunya.

Notícies:

El Govern aprova el Projecte de llei d'exercici de professions titulades i dels col·legis professionals per garantir-ne la independència

El projecte de llei pretén potenciar el funcionament dels col·legis professionals d’acord amb els principis d’atribució de competències pròpies, objectivitat en la seva actuació i transparència en els seus òrgans de govern.

El Govern ha aprovat el Projecte de llei d’exercici de professions titulades i dels col·legis professionals per tal d’adaptar el marc legal d’aquests col·legis en l’exercici de la professió a la directiva europea i a les necessitats actuals. La normativa, que substituirà la de 2006, té com a destinataris directes els 18 consells de col·legis professionals catalans i els 130 col·legis professionals d’àmbit català.

El text reforça, entre altres aspectes, la delegació de funcions públiques de l’Administració a les corporacions professionals, defensa el principi d’autonomia i consolida la relació no jeràrquica i de col·laboració voluntària que hi ha d’haver entre els “consejos generales” i els col·legis catalans. El Projecte de llei se centra en la defensa i l’exercici de les competències de la Generalitat en aquest àmbit, davant l’augment de la tendència dels òrgans i institucions de l’Estat d’establir un marc legal d’homogeneïtzació de la normativa de col·legis professionals.

Veure Extracte d'Acords de GovernVeure Extracte d'Acords de Govern

pàgina anteriortornar al llistat de notícies

El Consell de Col·legis d’Enginyers Tècnics Industrials de Catalunya està integrat pels membres següents:
  • Col·legi d'Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona
  • Col·legi d'Enginyers Tècnics Industrials de Girona
  • Col·legi d'Enginyers Tècnics Industrials de Lleida
  • Enginyers Tècnics Industrials de Manresa i Catalunya Central
  • Col·legi d'Enginyers Tècnics Industrials de Tarragona
  • Col·legi d'Enginyers Tècnics Industrials de Vilanova i la Geltrú