Consell de Col·legis d'Enginyers Tècnics Industrials de Catalunya.

Notícies:

"La transició energètica a Catalunya, anàlisi i solucions"

ENGINYERS BCN organitza, el proper 23 d’octubre, la tercera conferència dins el cicle "Visions de la Catalunya del Futur". Aquesta sessió serà impartida per Ramon Sans i Carles Riba, enginyers industrials que analitzaran la situació energètica actual i exposaran les solucions per evitar el col·lapse.

Dins el cicle de conferències "Visions de la Catalunya del Futur", que enguany organitza el Col·legi, el proper 23 d’octubre tindrà lloc la sessió "La transició energètica a Catalunya, anàlisi i solucions". Impartida per Ramon Sans i Carles Riba, enginyers industrials, i presentada i moderada pel degà del Col·legi Miquel Darnés, la conferència analitzarà la situació energètica actual a través d’un anàlisi basat en les grans agències de l’energia, així com també altres fonts estadístiques reconegudes a escala internacional. A l’acte, a més, es presentarà un rigorós estudi tècnic i econòmic, realitzar per Ramon Sans, sobre com fer un canvi a un model 100% renovable, a Catalunya i a Europa.

Ramon Sans és enginyer industrial per la Universitat Politècnica de Catalunya i màster en Tècniques de Gestió Empresarial per la Universitat de Barcelona, on també realitza postgraus en Microscòpia i Microanàlisi de Materials i en Caracterització Estructural de Materials Metàl·lics. La seva dilatada vida professional, de gairebé quaranta anys, s’ha desenvolupat a la multinacional catalana Girbau, empresa dedicada a la fabricació de béns d’equip, on ha exercit com a director tècnic durant els últims vint i cinc anys i com a vicepresident durant els últims deu, dedicant gran part del seu treball a innovació i desenvolupament de projectes de R+D tant en l’àmbit mecànic com en l’energètic. Prova d’això són les nombroses patents mundials que ha registrat al llarg d’aquests anys.

Carles Riba és enginyer industrial, professor d'enginyeria mecànica de la Universitat Politècnica de Catalunya. Director del Centre de Disseny d'Equips Industrials (CDEI) de la UPC (forma part de TECNIO, Generalitat de Catalunya). Ha col·laborat en uns 150 projectes amb unes 80 empreses i administracions. Director d'uns 140 projectes de fi de carrera i de 10 tesis doctorals. Autor de 15 llibres i de més de 100 articles en revistes i congressos. Impulsor de la fundació CEQUIP (fabricants de béns d'equip) creada el 2006, i membre de la Comissió Institucional en representació de la UPC. Des de la seva creació (2003), membre del Patronat de l'Institut Ramon Muntaner (IRM) formada a parts iguals pel govern de la Generalitat i la CCEPC. President del Col·lectiu per un nou model energètic social sostenible (CMES).

Data: 23 d’octubre a les 19 h
Lloc: sala d’actes del Col·legi
Més informació i inscripcions a la conferència en el següent enllaç

pàgina anteriortornar al llistat de notícies

El Consell de Col·legis d’Enginyers Tècnics Industrials de Catalunya està integrat pels membres següents:
  • Col·legi d'Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona
  • Col·legi d'Enginyers Tècnics Industrials de Girona
  • Col·legi d'Enginyers Tècnics Industrials de Lleida
  • Enginyers Tècnics Industrials de Manresa i Catalunya Central
  • Col·legi d'Enginyers Tècnics Industrials de Tarragona
  • Col·legi d'Enginyers Tècnics Industrials de Vilanova i la Geltrú