El Consell de Col·legis d’Enginyers Tècnics Industrials de Catalunya organitza un curs per promoure les eines i estratègies de la mediació de conflictes en l’àmbit de l’enginyeria.
El proper 5 de maig fins al 14 de juliol el Col·legi d’Enginyers Tècnics Industrials de Girona (CETIG) acollirà la realització de varies sessions d’un curs que té com a objectiu formar als alumnes en els coneixements tècnics necessaris per poder exercir com a mediadors en assumptes civils, empresarials i mercantils en els àmbits propis de l’enginyeria (indústria, serveis, comerç, assegurances, propietat, seguretat i productes) i que els acreditarà per incorporar-se al cens de mediadors de Catalunya.
Aquestes jornades de formació van dirigides a enginyers tècnics, enginyers, arquitectes, aparelladors o pèrits que hagin de gestionar conflictes o divergències de nivell tècnic i serviran per introduir als alumnes en les competències per fer un diagnòstic dels conflictes més habituals propis del col·lectiu, com desacords en comunitats de veïns, entre clients d’un servei tècnic i proveïdors en el subministrament de béns o conflictes per la planificació i implementació de projectes públics.
El curs serà semi presencial i les 170 hores lectives es repartiran en 60 hores presencials i 110 hores en format en línia.
Programa
El curs, homologat per la Generalitat, parteix de 7 raons principals per convertir-te en Mediador Tècnic:
1.- Obre les portes a una nova i complementaria activitat professional que aporta ingressos econòmics
2.- En l'àmbit tècnic és una creixent necessitat i és un camp verge amb moltes possibilitats de futur
3.- El sistema judicial es troba saturat davant la gran quantitat de conflictes que ha de gestionar, per això i seguint el model d'altres països europeus aposta per sistemes i procediments extrajudicials de gestió de conflictes com és la mediació
4.- Una recent llei (Llei de Mediació 5/2012) i en el RD 980/del 13 de desembre s'articula i es dona "llum verda" al reconeixement i pràctica de la Mediació en assumptes Civils, Empresarials i Mercatils.
5.- La Mediació resulta un 76% més econòmica que la justícia ordinària i es de mostra 5 cops més ràpida i àgil (segons el Banc Mundial en l'àmbit europeu)
6.- La formació i superació del curs "Mediació en assumptes Civils, Empresarials i Mercantils" de 170 hores organitzat per CETIG-CCETIC és la via per poder accedir a les llistes oficials de Mediadors
7.- El Consell ha signat un Conveni de col.laboració en matèria de Mediació Civil, Mercantil i Empresarial amb el Departament de Justícia de la Generalitat. A més, s'ha constituït com a Centre de Mediació Tècnica (CEMETEC),per canalitzar i regular les peticions oficials de Mediadors
Per a més informació i inscripcions dirigiu-vos al següent enllaç